JustBarbaraM | Portfolio Categories Retail
166
archive,tax-portfolio_category,term-retail,term-166,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

XENOS

Bij Xenos is de afgelopen jaren veel gebeurd: een aantal winkels is verkocht en een aantal verbouwd. De nieuwe directeur wilde graag investeren in een nieuwe lijn bedrijfskleding die bij de nieuwe uitstraling van de winkels past. De keuze viel op een niet kleurvervagende zwarte denim stof die speciaal voor XENOS werd ontwikkeld.

Mijn bijdrage bestond uit:
– Inventarisatie eisen en wensen
– Ontwerpen van de kledinglijn en ontwikkeling van patronen
– Ontwikkeling productiesamples
– Bijpassende bodywarmer en lederen heuptasje bedrukt met het XENOS logo.
Daarnaast analyseer ik iedere maand de voorraad en adviseer Xenos over de eventueel bij te bestellen maten om de voorraad op peil te houden.

PLUS supermarkten

Supermarktketen PLUS had behoefte aan een kledinglijn die goed aansloot bij de nieuwe 2.0 winkel uitstraling. Het bureau dat ook hun huisstijl had ontworpen was gevraagd een sfeerbeeld voor een bijpassende bedrijfskledinglijn te ontwerpen. Ik heb PLUS geholpen door dit sfeerbeeld te vertalen naar draagbare bedrijfskleding, ook voor medewerkers met ’n maatjes meer’.

Mijn bijdrage bestond uit onder andere:
– Patroonontwikkeling
– Logoplaatsingen volgens de wettelijke regelgeving
– Betrokkenheid tenderfase en leverancierskeuze
– Goedkeuring productiesamples
– Begeleiding fotoshoots

Pearle opticiens

Bij Pearle zijn ze eerst zelf aan de slag gegaan. Helaas bleek de beoogde lijn niet draagbaar. Ik heb Pearle geholpen door duidelijk te maken wat zij nou precies wilden en nodig hadden. Ik heb de tender begeleid en was betrokken bij de schouw met de leveranciers.

Uiteindelijk leverde onze samenwerking een combinatie op: een deel inkoop artikelen leverbaar vanuit voorraad en een deel exclusief maatwerk voor Pearle. Dankzij deze oplossing werd de investering van voorraadbeheer minimaal met toch een eigen, unieke uitstraling.
Mijn bijdrage bestond uit:
-Inventarisatie eisen en wensen medewerkers Nederland en België
-Ontwerpen van de kledinglijn
-Ontwikkeling productiesamples en inkoopartikelen
-Betrokken bij tenderfase en leverancierskeuze
-Goedkeuring productiesamples